Izletniško - vinogradniška kmetija Ratek - Vina

Aktualno:

Presenetite prijatelje, znance ali poslovne partnerje s steklenico odličnega vina. Podarite del naše zgodbe. Podarite veselje.

Izletniška, turistična, vinogradniška kmetija Ratek. Degustacije - Jeruzalem. Vinoteka in vinotoč.

Nazdravimo z dobrim!

Naključno mnenje:

23.09.2016: Wir waren mit dem Motorrad unterwegs und konnten leider keinen Wein mitnehmen. Ausgezeichnete Weine bei einer tollen Jause verkosten! Wir kommen sicher wieder !! Liebe Grüße aus Krems

Andrea und Christian Samek


Oddaj svoje mnenje TUKAJ!

Lokacija kmetije Ratek:

Zemljevid / Karte / Map


Najdete nas tudi tukaj:

TripAdvisor povezava Facebook povezava
Program razvoja podeželja


Vinogradništvo in vinarstvo

Obdelujemo 7 hektarov vinogradov. Le ti spadajo v vinorodni okoliš Štajerske Slovenije, ki slovi kot eden najboljših vinorodnih okolišev za bela vina na svetu. Posajeni so na legah Brebrovnika, ob vinski cesti Jeruzalem, na strmini s 30 do 40 odstotnim naklonom in nadmorski višini 320

metrov. Tla v vinogradih so peščeno - ilovnata, v nižjih plasteh na določenih parcelah pa lapornata. Pri podnebju se kažejo vplivi Jadranskega morja, Alp in Panonske nižine, ki se čutijo kot vroči jesenski dnevi in hladne noči. Grozdje v naših vinogradih pridelujemo na naravi prijazen način. Vse prej omenjene lastnosti se imenitno odražajo v naših vinih, ki imajo zelo izrazito svežino, sortnost, eleganten in zaokrožen okus, ki v ustih ostane še dolgo za tem, ko smo ga okušali. Pridelujemo in negujemo bele sorte vina Dišeči traminec, Renski rizling, Rumeni muškat, Sauvignon, Muškat otonel in tradicionalno, avtohtono sorto Šipon. Modri pinot pa pridelamo kot rose ali rdeče vino. Izbor je od suhih, polsuhih, polsladkih, do sladkih vin.

Vrhunska vina

Vincenc

VINCENC - Zvrst vina iz treh priljubljenih sort, značilnih za naš vinorodni okoliš: Šipon, Renski rizling in Sauvignon. Harmonija treh sort mu daje svežino in pitnost. Je vino za vsak dan in za mnoge priložnosti.

Modri pinot Modri pinot

MODRI PINOT - Vinarji mu pripisujejo zahtevnost. Iz grozdja modre barve v kleti pridelamo rubinasto rdeče ali rose vino. Zanj je značilna plemenita in žlahtna cvetica, ki spominja na jagode in češnje. Je polnega ter s tanini bogatega okusa, ki lepo dozori v hrastovih sodih.

Vincenc

ŠIPON - Tradicionalna, avtohtona sorta našega vinorodnega okoliša. Ime izvira iz napoleonovih časov, ko so njegovi vojščaki korakali skozi naše kraje in vino hvalili z besedami “si bon” (dobro). Vino ima prijetno svežino, v cvetici pa se čuti pridih citrusov in jabolka. Odlikuje ga bogat okus.

Renski rizling

RENSKI RIZLING - Saden, svež, eleganten. Vino polnega okusa po zrelem grozdju. Ob okušanju zaznamo vabljivo cvetico breskve in marelice.

Sauvignon

SAUVIGNON - Vino je sveže in bogatega okusa. Pritegne njegova izrazita cvetica in živahna barva. Cvetica, značilna za Sauvignon iz našega vinorodnega okoliša, spominja na bezgovo cvetje.

Rumeni muškat

RUMENI MUŠKAT - Aromatična sorta s plemenitim okusom. Dišečo cvetico značilno za muškat, bogati nežen preplet marelice in vanilije. Njegovi zlato rumeni barvi se je težko upreti.

Dišeči traminec

DIŠEČI TRAMINEC - Njegov razkošen in trajen okus lepo dopolnjuje aromatična cvetica. V tej se prepleta pridih lipovega cvetja in divjih vrtnic. Vse skupaj pa lepo zaokroži rumena barva z zlatimi odtenki.

Laški rizling

LAŠKI RIZLING - Jagodni izbor - posebna kakovost. Izbor grozdnih jagod, ki so se v topli in vetrovni jeseni spremenile v rozine, tvori čudovito vino. Odlikuje ga bogata cvetica. Dobri poznavalci ocenjujejo, da od leta 2006, njegova kvaliteta iz leta v leto raste.

Nagrade in priznanja

Vrhunsko kakovost vin potrdi sodelovanje na domačih in predvsem mednarodnih ocenjevanjih, kjer dosegajo visoka odličja:
Rumeni muškat - zlata medalja


 • Modri pinot 2000 - prvak sorte - Gornja Radgona
 • Rumeni muškat 2000 - zlata medalja - Gornja Radgona
 • Rumeni muškat 2003 - srebrna - Vino Ljubljana
 • Šipon 2005 - srebrna medalja - Gornja Radgona
 • Rumeni muškat 2005 - srebrna - Vino Ljubljana
 • Šipon 2006 - srebrna medalja - Vino Ljubljana
 • Laški rizling 2006 jagodni izbor - zlata medalja - Gornja Radgona
 • Renski rizling 2008 - srebrna - Gornja Radgona
 • Šipon 2008 - srebrna medalja - Ormož
 • Rumeni muškat 2009 - zlata - Dobrote slovenskih kmetij Ptuj
 • Rumeni muškat 2010 - zlata medalja - Dobrote slovenskih kmetij Ptuj
 • Šipon 2013 - srebrna medalja - Gornja Radgona
 • Rumeni muškat 2013 - srebrna - Gornja Radgona
 • Šipon 2014 - zlata medalja - mednarodni sejem Vino Ljubljana


Priporočamo se z našimi vini, saj boste z izborom le teh prijetno presenetili ali obdarili prijatelje, znance in poslovne partnerje.

Kontakt družine Ratek

Vinogradništvo – vinarstvo - turizem

Družina Ratek
Mali Brebrovnik 33a,
2259 Ivanjkovci,
Slovenija

Tel/Fax: +386 (0) 2 719 60 40,
Gsm: +386 (0) 31 225 009

E-naslov: info@ratek.si

Hitri kontakt - Ratek

Ime in priimekZadeva
Vaše sporočilo
Vaš e-naslov ali kontaktna številka
Prosimo izračunajte 2 x 3 =
*Vsa polja morajo biti obvezno izpolnjena, preden lahko pošljete sporočilo!